Helsinki 27-30 dec

Rovaniemi 31dec

Rovaniemi 01 jan

Rovaniemi 02 jan

Rovaniemi 03 jan

Rovaniemi 04 jan

Rovaniemi 05 jan

Naar huis

 

 

 

 

 

 

Met de sneeuwscooter naar rendierfarm

en Santa Claus dorp.

 

Om kwart voor negen staat er een busje van lapland safaris voor de deur van de receptie om ons op te halen. http://laplandsafaris.com/en/

Na in een isolerend pak gestoken te zijn en extra sokken, schoenen, handschoenen, sjaal, helmmuts, helm van lapland safaris te leen gekregen te hebben, zijn we op de sneeuwscooter (600 cc, rijbewijs verplicht) gestapt.

Het is al bijna licht om half elf!

Op de rendierfarm worden we welkom geheten door de Shaman. Een sneetje in de nek voor iedereen en de Italiaan is de sigaar... gaten in het hoofd branden, om een rendiergewei in te doen!

Uitzicht vanuit de rendierslee.... We hebben nu wel een rendierrijbewijs verdient! Slechts 5 jaar geldig, dus terugkomen!

90% is om te eten, 10% voor de kerstmanslee

Op de foto met de kerstman en met Heidi.

 

 

Terug naar Rovaniemi. Dan in de bus naar Santa Claus Village.

Beetje commercieel, we krijgen alweer een certificaat, dat we de poolcirkel zijn gepasseerd! Om half vijf terug in ons hutje, om 6 uur weer eten! En dan met de bus naar een landhuis voor het toetje....en het vuurwerk.

Tin gieten om je toekomst te voorspellen...onder het genot van een biertje, bij min 1 moet dat kunnen! Net jammer dat Jo haar tin vergeet...

Nou.....en dan is het 2013